1 Steek de barbecue aan. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak een marinade van de rode peper, knoflook, gember, sojasaus en honing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tofu in 8 plakken. Doe in een schaal en schenk de marinade erover. Laat minstens 15 min. marineren. Keer af en toe.
2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in de lengte in kwarten. Rijg iedere plak tofu aan 2 satéprikkers (dan kun je ze gemakkelijk keren) en leg ze op de barbecue. Besprenkel de paksoi met de in de schaal achtergebleven marinade en leg ze op de barbecue. Gril de tofu en paksoi in 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de rijst.
Tofuspiesjes en geroosterde paksoi is een recept van Albert Heijn