Lasagne met ricotta en spinazie

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk een klein beetje koud water in de pan en laat ze zo even liggen.
  • 2 Verwarm een hapjespan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Laat de spinazie iets afkoelen.
  • 3 Rasp de kaas. Klop in een kom de eieren los en meng de ricotta, room, spinazie en kaas erdoor. Pers de knoflook erboven.Breng het mengsel heel pittig op smaak met peper.
  • 4 Spreid ⅓ van de lasagnevellen uit in de ovenschaal en strijk hierop een deel van het ricottamengsel uit. Herhaal de lagen nog 2 keer. Druk het geheel voorzichtig aan. Bewaar de lasagne eventueel tot gebruik in de koelkast. Bak de lasagne in ca. 30 min. gaar.

Lasagne met ricotta en spinazie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept