1 Kook de sperziebonen in ca. 5 min. in ruim kokend water met zout beetgaar.
2 Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee.
3 Roer de paprika en het chilipoeder door de champignons en stoof alles 2 min. mee.
4 Spoel in een zeef de kidneybonen en reuzenbonen onder koud water af. Roer de kidneybonen, reuzenbonen, sperziebonen, zure room en naar smaak zout door de champignons. Leg de deksel op de pan en stoof de chili zachtjes 20 minuten.
5 Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met tortillachips of warme bloemtortilla's en avocado-yoghurtdip.
Chili van witte en groene bonen is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)