Clafoutis van groene asperges met Chaumes

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil eventueel een stukje van onderkant de asperges, als ze wat droog of houtig aanvoelen. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 3 Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en strooi de korianderzaadjes erover.
  • 4 Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  • 5 Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.

Clafoutis van groene asperges met Chaumes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ambachtelijke Franse kaasplank
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisée met Chaumes en druivendressing
5 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensandwich met artisjokharten en chaumes
20 min
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept