1 Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd de tomaten overlangs in plakken van ruim 1 cm dik en leg ze naast elkaar in een bakblik. Strooi de Italiaanse kruiden en naar smaak zout en peper over de plakken tomaat. Sprenkel er ten slotte de olijfolie over.
2 Schuif het bakblik 10 cm onder de grill in de oven en laat de tomaten in ca. 3 min. licht kleuren. Laat de tomaten afkoelen.
3 Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en bestrijk ze met mayonaise. Verdeel de rucola over 4 sneetjes. Leg de plakken tomaat op deze sneetjes en daarop de opengeklapte sardines. Strooi er nog wat peper over.
4 Maak op 2 borden een stapeltje van elk 2 belegde sneetjes. Leg de laatste sneetjes brood er met de mayonaisekant op. Steek in elk stapeltje 2 satéstokjes en snijd de clubsandwich met een groot mes diagonaal door.
Clubsandwich met tomaat en sardines is een recept van Albert Heijn