1 Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep om met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.
2 Maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg de mosterd, mayonaise, peper en 1 tl zout toe en meng goed. Schep de helft van de bosui en dragon erdoor. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.
3 Bestrijk de burgers dun met de olie en grill ze in de grillpan op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Dep de komkommer droog met keukenpapier en meng 2/3 met de yoghurt en de rest van de bosui en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
4 Halveer de broodjes en schep wat van het komkommermengsel op de onderste helften. Leg er een klein handje veldsla en een burger op. Verdeel er nog wat komkommermengsel over. Leg de bovenkant van de broodjes erop.
5 Meng de rest van de komkommer door de overgebleven veldsla en serveer bij de broodjes kipburger.