1 Bestrooi de aubergineblokjes met zout, laat ze 15 min. liggen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de shii-takes 2-3 min. Giet eventueel overtollig vocht van de aubergines af en bak ze in de rest van de olie. Schep in een kom de zuurkool om met de shii-takes en de aubergine, breng op smaak met zout en peper. Rol van het deeg op een (bebloemd) vlak uit tot een lap iets groter dan de pasteivorm. Bekleed de vorm ermee en laat het over de rand hangen. Vul de vorm met het zuurkoolmengsel. Vouw het deeg dat over de rand hangt over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en leg deze op de vulling. Druk de randen van het deeg tot een mooie schulprand dicht. Snijd met een mesje kleine inkepingen in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de eidooier. Roer de zure room om met de dille, voeg zout en peper naar smaak toe.
2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Schuif de vorm in de oven en bak de pastei in 1 uur goudbruin. Laat de pastei uit de oven minstens 15 minuten staan, dan kunt u hem beter snijden. Schep over elk stuk een lepel dilleroom. Lekker met veldsla.
Auberginezuurkoolpastei is een recept van Albert Heijn