1 Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Kook de helft van de eieren in ca. 7 min. hard, pel ze en snijd in plakjes. Laat de spinazie in de magnetron ontdooien en druk in een zeef het vocht eruit.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Vet de springvorm in. Bestrijk met een kwastje 3 van de 10 vellen met ⅓ van de margarine, leg op elkaar in de vorm. Herhaal dit 2 keer, laat telkens iets verspringen. Klop de rest van de eieren los met de roomkaas, peper en zout. Meng de spinazie met de roomkaasmengsel en de tomaat.
3 Leg de helft van het mengsel in de vorm, verdeel de eiplakjes erover. Leg de rest van het spinaziemengsel in de vorm. Scheur het laatste filodeeg in stukjes en strooi over de taart. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin.
Knapperige ei-spinazietaart is een recept van Albert Heijn