Kip teriyaki met geroerbakte Chinese kool

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en schep om met 3 el teriyakisaus (voor 4 personen) en laat ze 10 min. staan. Snijd het groen van de bosui in smalle ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de stukjes kip gaar in ca. 5 min. Schep op het laatst de stukjes bosui en de rest van de teriyakisaus erbij en breng deze aan de kook. Snijd de ui in dunne smalle ringen en de Chinese kool in smalle repen.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de uiringen glazig. Schep de kool erbij en roerbak ca. 3 min. tot de kool geslonken is en beetgaar. Serveer de kip teriyaki met de Chinese kool en de risottorijst, strooi de ringetjes bosui erover.

Kip teriyaki met geroerbakte Chinese kool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept