Romige citroenrisotto

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot zeer fijn. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
  • 2 Verwarm de bouillon. Schenk de wijn bij de rijst, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
  • 3 Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto voor je hem serveert 5 min. staan, zodat de smaken goed intrekken.

Romige citroenrisotto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse citroenrisotto met courgette
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwfilet met romige citroenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenrisotto
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Asperge-citroenrisotto Met Courgette
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept