Hans en Grietje-kipkluifjes

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer 2 eetlepels honing, de soja, de olie en de knoflook samen los in een grote kom. Schep de kipkluifjes goed om met de marinade en laat het geheel 15 minuten marineren.
  • 2 Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kipkluifjes in 25 minuten bruin en gaar. Snijd de wortels in de lengte in tweeën, de dikke in vieren. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in de lengte in even dikke repen als de wortels. Breng 100 ml water met de azijn en de rest van de honing aan de kook. Kook met de deksel op de pan op middelhoog vuur de wortels in 15-20 minuten beetgaar. Schep de komkommerrepen door de nog warme wortel met aanhangend zoetzuur.
  • 3 Serveer de kipkluifjes op de rijst met het groen-oranje zoetzuur.

Hans en Grietje-kipkluifjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige aardappelschijfjes en kip uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip madras
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komijn-kipkluifjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Snoephuisje Van Hans En Grietje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
*Poon Van Hans*
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
*Lamsbout Van Hans!*
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept