Eendenborst met groene groenten en cashewnoten

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In wok arachideolie verwarmen. Eendenborsten met huidkant in olie leggen en ca. 4 minuten zachtjes bakken zodat huid smelt. Andere zijden ca. 3 minuten bakken. Eendenborsten in mooie dunne plakjes snijden (vlees is medium gaar). Vet in wok laten.Peultjes, broccoli en Spaanse peper schoonmaken en wassen. Peultjes halveren, broccoli in roosjes van ca. 3 cm verdelen en Spaanse peper in schuine reepjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. In kom knoflook, peultjes, broccoli, Spaanse peper, cashewnoten, oestersaus, sesamolie, witte wijn en eendenborstplakjes door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. In kommetje maïzena met 1 el water aanlengen. Koriander in kopje fijn knippen.
  • 2 In wok twee el olie met achtergebleven vet verhitten. Groenten-eend mengsel al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Maïzena toevoegen en mengsel in ca. 1 minuut laten binden. Gerecht in mooie serveerschaal scheppen en garneren met koriander. Serveren met witte rijst, komkommer en atjar tjampoer. Lekker met groene Chinese thee, droge witte wijn of koud witbier.

Eendenborst met groene groenten en cashewnoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept