Salade met sperziebonen, aardappel en tonijn

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze 5 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Schep ze uit het water en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 centimeter en kook ze in hetzelfde water in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Doe ze in een kom en schep de yoghurt erdoor. Voeg naar smaak peper, zout en wat azijn van de kappertjes toe. Verhit de grillpan. Bestrooi de tonijn met zout en (versgemalen) peper en bestrijk met de olie. Gril de vis 3 minuten, keer halverwege. Verdeel de rucolasla over 4 borden. Schep hierop de sperziebonen en de aardappel. Snijd de tonijnsteaks schuin doormidden, leg de stukken op de salade. Verdeel de olijven en de kappertjes erover en serveer direct.

Salade met sperziebonen, aardappel en tonijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept