Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sinaasappel schoonboenen en 2/3 deel van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In lage schaal helft van sap, driekwart van rasp, 2 el olie, komijn en enkele druppels tabasco door elkaar roeren. Biefstukken erdoor wentelen en 15 min. bij kamertemperatuur marineren. In droge koekenpan zonnebloempitten lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Intussen grillpan verhitten. Tomaten halveren en snijvlakken bestrijken met 1 el olie. Tomaten in grillpan op matig vuur in 4 min. aan beide zijden lichtbruin roosteren en in kom met vork fijnprakken. Tomatenmoes mengen met bosuitje, koriander, 1 el sinaasappelsap en rest van rasp. Op smaak brengen met tabasco en zout.
  • 2 Grillpan verhitten. Biefstukken uit marinade nemen en in 5 min. bruin en van binnen rosé grillen, halverwege keren. Biefstukken op vier borden leggen. Zonnebloempitten en zout erover strooien, saus erbij serveren. Lekker met geroosterde pompoen.

Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept