1 Snipper de sjalotten. Smelt ⅓ van de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze glazig zijn. Schenk de wildfond en de port bij de sjalotten in de pan, leg de jeneverbessen erbij en laat de saus in 30 min. inkoken tot ca. 150 ml (per 4 personen).
2 Week de gelatine in koud water. Bestrijk de hertenbiefstukken dun met olie en bestrooi ze met (zee)zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de biefstukken in 3-4 min. aan weerszijden bruin. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
3 Neem de pan met saus van het vuur en los hierin de gelatine op. Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en roer ze snel door de saus (door de gelatine zal de boter de saus kunnen binden). Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout, verwijder voor het serveren de jeneverbessen.
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus is een recept van Albert Heijn