1 In pan wijn met fond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken. In pan olie en 25 g boter verhitten. Sjalotten erdoor scheppen en afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarbakken, regelmatig omscheppen. Met zout en peper bestrooien. Pan van vuur nemen en sjalotten tot gebruik apart zetten. Gember schillen en in plakjes snijden.
2 Oven voorverwarmen op 100 °C. Stroop door sjalot roeren en geheel opnieuw zacht verwarmen. In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk in 3 min. bruinbakken, halverwege keren. Biefstuk in ovenschaal of op bakplaat leggen en in oven in nog 8-10 min. rosé laten worden. Gember, 1 el tijm en kardemom door bakvet roeren en 1-2 min. bakken. Ingekookt wijnmengsel erbij schenken en jus nog 3 min. op hoog vuur inkoken. Jus boven sauskom door zeef schenken. Biefstuk, jus en sjalotten over vier borden verdelen en bestrooien met tijm en peper. Lekker met risotto met morieljes (zie elders op deze site) of met verse aardappel-puree met knolselderij en oude kaas (beide Feestproduct van AH Excellent*).
Hertenbiefstuk met sjalottenjus is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Langzaam gegaarde eendenborstfilet met sjalottenjus