1 Ui pellen en fijnsnipperen. Hazenbouten afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Bouten bestrooien met zout en peper. In grote braadpan 40 g boter verhitten en bouten in porties in ca. 10 minuten rondom bruinbakken. Bouten uit pan nemen. Spekreepjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken in achtergebleven bakvet. Bloem erdoor roeren en kort meebakken. Bier, jenever en fond erbij schenken en mengsel al roerend aan de kook brengen. Knoflook erboven uitpersen. Hazenbouten, tijm, laurier, helft van suiker en peper toevoegen. Hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe keren. Intussen sjalotjes pellen en halveren. In koekenpan rest van boter verhitten. Sjalotjes met wat zout en rest van suiker in ca. 10 minuten zachtjes lichtbruin bakken. Sjalotjes door hazenpeper roeren en ca. 5 minuten meestoven. Tijm en laurier verwijderen. Hazenpeper op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, gestoofde witlof, spruitjes of knolselderijpuree.