Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In zeef zuurkool laten uitlekken. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen, snipperen en in pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten. Zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout, peper en slagroom erdoor scheppen. Zuurkool afgedekt ca. 25 minuten laten sudderen. Met staafmixer tot smeuïge puree mengen. 2 Eetlepels olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tijm schoonspoelen en droogslaan. 4 Mooie takjes achterhouden voor garnering, rest van tijmblaadjes van takjes rissen. Paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier.
  • 2 (Hertenbiefstukjes ca. 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen.) In koekenpan rest van boter met 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op voorverwarmd bord onder aluminiumfolie warmhouden. Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddenstoelen en tijmblaadjes door bakvet scheppen. Paddenstoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. In midden van borden bedje van zuurkoolpuree scheppen. Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddenstoelen op biefstukjes scheppen en garneren met takjes tijm.

Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme escargotsalade
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept