Parelhoen in wijn

4
1u25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de parelhoen met een scherp mes in 8 stukken (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne reepjes. Snijd de pruimen in stukjes. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.
  • 2 Bak ondertussen in een grote koekenpan de spekreepjes in ca. 3 min. al omscheppend krokant. Voeg de bosui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de knoflook toe en roer erdoor. Roer scheutje voor scheutje de wijn en de port erdoor tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
  • 3 Voeg de pruimen, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en giet het geheel bij de parelhoen in de pan. Stoof de parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar, keer af en toe. Roer de crème fraîche door het gerecht. Serveer met krieltjes en sperziebonen.

Parelhoen in wijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept