1 Bamboescheuten droogdeppen. Ham in brede repen snijden. In wok 1 el olie verhitten en shii-takes op hoog vuur in 3 min. beetgaar roerbakken. Paddestoelen op bord scheppen en wok met keukenpapier schoonvegen. Buikholte van forellen vullen met helft van ham, bamboe en shii-takes. Forellen naast elkaar op plat bord leggen. Rest van ham en bamboe dakpansgewijs op forellen leggen. Rest van shii-takes erover verdelen. Bord met forellen in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Forellen afgedekt in 10-12 min. gaar stomen. Intussen in (andere) wok rest van olie verhitten en gember, knoflook en bosuitjes op hoog vuur 2 min. roerbakken. Bord met forellen uit pan nemen en bosuimengsel met olie erover verdelen. Zwarte peper erboven malen. Lekker met rijst.
Gestoomde forel met ham en bamboe is een recept van Albert Heijn