1 Schep 2 fijngesneden tenen knoflook om met de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en 2 el olie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de entrecotes hierin.
2 Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit de rode ui, de rest van de knoflook en paprika tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de courgette, tomaat en de naaldjes van 1 takje rozemarijn bij. Breng de ratatouille zachtjes aan de kook en laat 10 min. op laag vuur doorkoken.
3 Verhit de grillpan. Neem de entrecotes uit de marinade en wrijf de naaldjes en knoflook eraf met keukenpapier. Gril het vlees 4 min. Keer na 2 min. (vanbinnen mag het vlees rood zijn). Breng de ratatouille op smaak met de azijn en peper en zout. Lekker met brood of aardappelpuree (zie recept elders op ah.nl/allerhande).
Ratatouille met entrecote is een recept van Albert Heijn