1 Grill voorverwarmen. Uit 4 boterhammen zo groot mogelijke rondjes zonder korst snijden of uitsteken met een kopje. Broodrondjes in grote koekenpan in 2 el olie om en om bakken (2 aan 2). Op keukenpapier laten uitlekken. Gebakken broodrondjes met kruiden bestrooien en dik met kaas bedekken. In diepe soeppan 3 el olie verhitten en wokgroenten 3 min. roerbakken. 1 1/2 l koud water toevoegen. Soeppoeder erdoor kloppen met een garde en aan de kook brengen. Met deksel op pan 5 min. laten koken. Op smaak brengen met zwarte peper. Soep in 4 brede diepe kommen scheppen. Broodrondje met kaas in elke kom leggen. Op rooster onder grill zetten en kaas in ca. 3 min. lichtbruin laten worden. Rest brood erbij serveren.
Gegratineerde Provençaalse groentesoep is een recept van Albert Heijn