Gegrilde entrecote met kardemomboter en stoofpeertjes

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de boter in een kom en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Meng de sinaasappelrasp met de kardemom en zout en peper naar smaak door de boter. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de boter in de glaasjes, of laat de boter een beetje smelten en schep hem in de glaasjes. Zet de glaasjes minstens een uur in de koelkast. Laat de peertjes in een vergiet uitlekken.
  • 2 Wrijf de entrecotes in met azijn, olijfolie en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Laat de grillpan op hoog vuur gloeiend heet worden. Bak de entrecotes in 2-4 minuten bruin (van binnen mogen ze rood zijn). Laat de entrecotes even rusten op een warm bord (onder aluminiumfolie). Bak de partjes peer heel even om en om in de grillpan. Leg de entrecotes op warme borden, leg de peertjes erop en garneer met basilicum en evt. wat extra sinaasappelschil. Zet de glaasjes met kardemomboter op tafel, zodat iedereen zelf steeds een klontje boter op zijn vlees kan laten smelten.

Gegrilde entrecote met kardemomboter en stoofpeertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept