1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de pompoen over de lengte en verwijder de zaadjes en de draden. Snijd de pompoen in achten en halveer deze parten vervolgens weer in de lengte. Verwijder de schil. Meng in een kom de knoflook met de komijn, (versgemalen) zwarte peper, zout en 6 eetlepels olijfolie. Doe de pompoen en de paprika in de kom met de olie en meng goed. Leg de groenten op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster de pompoen en de paprika in de oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop een dressing van het citroensap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep de kikkererwten en de munt erdoor. Verdeel de pompoen en de paprika over 4 borden en laat het afkoelen tot lauwwarm. Schep de kikkererwten met dressing erbij. Lekker met bruine bolletjes.
Geroosterde pompoen met kikkererwten is een recept van Albert Heijn