1 Pers de sinaasappel uit. Roer de currypasta los met de helft van het sinaasappelsap en 2 el van de olie. Pers de knoflook erboven. Wrijf het varkenshaasje hiermee in en laat 15 min. rusten.
2 Rooster het vlees op hoog vuur rondom bruin in een pan met antiaanbaklaag (zonder vet). Plaats een deksel schuin op de pan en laat het vlees op middelhoog vuur in 10-15 min. net gaar worden. Keer regelmatig.
3 Klop ondertussen in een grote kom de rest van het sinaasappelsap tot een dressing met de rest van de olijfolie, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Schep de spinazie en de basilicumblaadjes erdoor. Verwijder het vel van de bietjes en snijd in blokjes.
4 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verdeel de spinazie over diepe borden en leg de bietjes en avocado erop. Snijd het varkenshaasje in dunne plakken en leg de plakken op de groenten.
Geroosterde varkenshaas met spinazie en avocado is een recept van Albert Heijn