Slanke moussaka met gehakt

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 5 min.
  • 2 Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.
  • 3 Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bak de laatste 10 min. het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met het stokbrood.

Slanke moussaka met gehakt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Slanke bosvruchtenshake
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Slanke perzikenmousse
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalen-maaltijdsalade met slanke dressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met frites
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept