Ovenschotel aubergine

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de aubergine erop en bak 10 min. in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij en winterpeen fijn.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een pan en bak de bleekselderij, winterpeen en ui op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg dit ook toe. Laat de saus 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg de basilicumblaadjes toe. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal.
  • 4 Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met kaas. Herhaal tot de aubergine op is en eindig met tomatensaus en kaas. Verdeel de boter erover en zet de aubergineschotel 20 min. in de oven.

Ovenschotel aubergine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept