1 Komkommer schillen, in drie stukken snijden en elk stuk in 8 repen snijden. In vergiet met 1 el zout bestrooien, goed mengen en 10 min. laten staan. Sinaasappel heel dun schillen en schil in smalle reepjes snijden. Sinaasappel uitpersen. Sap met suiker en schil in pannetje aan de kook brengen en 3 min. koken. In ruime schaal sap met azijn, sojasaus en mosterd roeren. Beetje laten afkoelen en mayonaise erdoor roeren. Bieslook erboven fijnknippen en mengen. Bosuitjes in dunne reepjes van ca. dezelfde lengte als komkommer snijden. Komkommer met koud water afspoelen en laten uitlekken. Bosui en komkommer in schaal met mayonaisedressing mengen en 5 min. laten trekken. Op 4 borden 6 repen komkommer met ertussen reepjes bosui strak naast elkaar leggen. Rest komkommer en bosui er in dezelfde richting opleggen. Maki sushi ernaast leggen. Sojasaus en wasabi uit set erbij geven.
Maki sushi met komkommersalade is een recept van Albert Heijn