Groentetempura met sojasaus

1persoon
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Groenten schoonmaken, in stukjes snijden en op serveerschalen rangschikken. In kleinere schaal met garde eierdooiers loskloppen met ijswater. Met vork bloem en mespunt zout erdoor roeren, tot dun, licht klonterig beslag ontstaat. Eventueel extra ijswater toevoegen. IJsblokjes in grote schaal scheppen en met beslagschaal erin op tafel zetten. Zo blijft het beslag aan tafel goed koel. Naast elk bord een schoteltje met servet zetten, waarop de frituurhapjes eerst kunnen uitlekken. Telkens stukje groente aan fonduevork steken, door tempurabeslag halen en in hete olie in 2-3 min. krokant en gaar bakken (het deegjasje blijft bleek en transparant). Tempura met sojasaus en partjes limoen serveren.

Groentetempura met sojasaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentetempura met wasabimayo
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Groentetempura
Bekijk recept
Groententempura met cajundip
30 min
Bekijk recept
Oosterse hotpot met tempura van scampi's
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept