Japanse kipspiesjes met paksoi

2
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ruim water met zout aan de kook brengen. In steelpan marinade roeren van gembersiroop, sojasaus en sherry. Kip erdoor mengen. Paksoiblad grof snijden, stengeldeel in brede repen snijden. Paksoi wassen. Kip uit marinade aan satéstokjes rijgen en bestrooien met peper. (Grill)pan met antiaanbaklaag licht bestrijken met olie en verhitten. Spiesjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruin en gaar roosteren. Intussen paksoirepen in 3-4 min. beetgaar koken, laatste min. paksoiblad meekoken. Marinade (in magnetron) kort verhitten en bosuitjes erdoor roeren. Paksoi over borden verdelen, saté erop leggen en saus erover gieten. Serveren met rijst.

Japanse kipspiesjes met paksoi is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept