1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid de ribbelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Rijg ondertussen het vlees aan de 8 satéstokjes en bestrooi de spiesjes met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spiesjes 4 min. Neem uit de pan.
3 Fruit in hetzelfde bakvet de uiringen 6 min. tot ze lichtbruin zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg 150 ml water, de oregano en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook.
4 Draai het vuur laag. Leg de spiesjes tussen de uien en stoof het vlees met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
5 Leg de spiesjes op 4 borden. Serveer met de ribbelpartjes en de komkommer. Verkruimel de kaas erover. Lekker met gekookt witlof.
Mediterraan stokje met kaas is een recept van Albert Heijn