1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's op de bakplaat 15-20 min. tot de schil gaat kleuren. Leg de paprika's in een kom en laat ze afgedekt 10 min. staan.
2 Bewaar het vocht dat vrijkomt. Halveer de paprika's (laat de steel zitten), verwijder de zaadlijsten en trek van ⅓ van de paprika's de schil eraf. Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringetjes. Pureer de paprika's zonder schil in de blender of keukenmachine met de knoflook, het paprikapoeder, 2 el van het paprikavocht en de helft van de olie tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper en zout.
3 Snijd de kaas in blokjes en meng ze met de bosui, oregano en (versgemalen) zwarte peper. Vet de ovenschaal in. Vul de overgebleven halve paprika's met het kaasmengsel en zet ze in de ovenschaal. Schep de paprikasaus over de gevulde paprika's en druppel de olijfolie erover. Schuif de gevulde paprika's in de oven en laat ze in 15-20 min. door en door heet worden.