Gevulde paprika

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's op de bakplaat 15-20 min. tot de schil gaat kleuren. Leg de paprika's in een kom en laat ze afgedekt 10 min. staan.
  • 2 Bewaar het vocht dat vrijkomt. Halveer de paprika's (laat de steel zitten), verwijder de zaadlijsten en trek van ⅓ van de paprika's de schil eraf. Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringetjes. Pureer de paprika's zonder schil in de blender of keukenmachine met de knoflook, het paprikapoeder, 2 el van het paprikavocht en de helft van de olie tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper en zout.
  • 3 Snijd de kaas in blokjes en meng ze met de bosui, oregano en (versgemalen) zwarte peper. Vet de ovenschaal in. Vul de overgebleven halve paprika's met het kaasmengsel en zet ze in de ovenschaal. Schep de paprikasaus over de gevulde paprika's en druppel de olijfolie erover. Schuif de gevulde paprika's in de oven en laat ze in 15-20 min. door en door heet worden.

Gevulde paprika is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept