1 Verhit barbecue. Groenten schoonmaken. Aubergine en courgette in dikke plakken snijden. Plakken aubergine in vieren en courgette doormidden snijden. Paprika's in min of meer gelijke stukken snijden. Ui en knoflook uit pakket pellen. Ui in 4 plakken snijden. 1 teentje knoflook heel laten, rest fijnsnijden. Ansjovis laten uitlekken. Tijmblaadjes van takjes afrissen. 2 el olie met tijm en de groenteblokjes mengen. Aan stokjes rijgen. Stokbroden halveren, met wat olie bedruppelen en met teentje knoflook inwrijven. 5 el olie en boter verhitten in klein pannetje, fijngesneden knoflook en ansjovis erdoor roeren. Op laag vuur ansjovis smelten, roeren tot gladde saus is ontstaan. Ondertussen op barbecue of grill groentespiesen en brood roosteren. Ansjovisdip over 4 kommetjes verdelen, op 4 borden zetten en spiesen en brood erbij geven.
Groentespiesen met ansjovisdip is een recept van Albert Heijn