Gegrilde worstjes met pittige tomatensalsa

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de uiteinden van de chilipeper, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper en de ui heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep de chilipeper om met de helft van de olie en de azijn door de tomatenblokjes en rode ui. Breng deze tomatensalsa op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • 2 Snijd de peterselie en knoflook fijn. Doe de yoghurt, het ei, de peterselie, knoflook, komijn en het zout bij het gehakt. Kneed er met vochtige handen 12 worstjes van. Bestrijk de worstjes heel dun met de rest van de olie en gril ze op de hete barbecue in 5-7 min. bruin en gaar.
  • 3 Gril de shoarmabroodjes de laatste 2 min. mee (1 min. per kant). Serveer de worstjes direct met de tomatensalsa en de warme shoarmabroodjes.

Gegrilde worstjes met pittige tomatensalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept