1 Verwijder de uiteinden van de chilipeper, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper en de ui heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep de chilipeper om met de helft van de olie en de azijn door de tomatenblokjes en rode ui. Breng deze tomatensalsa op smaak met (versgemalen) peper en zout.
2 Snijd de peterselie en knoflook fijn. Doe de yoghurt, het ei, de peterselie, knoflook, komijn en het zout bij het gehakt. Kneed er met vochtige handen 12 worstjes van. Bestrijk de worstjes heel dun met de rest van de olie en gril ze op de hete barbecue in 5-7 min. bruin en gaar.
3 Gril de shoarmabroodjes de laatste 2 min. mee (1 min. per kant). Serveer de worstjes direct met de tomatensalsa en de warme shoarmabroodjes.
Gegrilde worstjes met pittige tomatensalsa is een recept van Albert Heijn