Groenteschotel met ei

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui en knoflook pellen en snipperen. Aubergine en courgette schoonmaken en in dobbelstenen van 1 1/2 à 2 cm snijden. Tomaten inkruisen, enkele tellen in kokend water dompelen en afspoelen onder koud water. Tomaten ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden. Paprika's schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • 2 In wok of ruime koekenpan olie verhitten. Hierin ui en knoflook 2 minuten zachtjes bakken. Aubergine, courgette en paprika toevoegen en 5 minuten meebakken. Tomaten erdoor roeren. Groenten nog ca. 12 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Met soeplepel 4 holletjes in groenten maken. Voorzichtig boven elk holletje een ei breken. Met deksel op de pan het hele ei gaar laten worden. Direct serveren met brood of rijst.

Groenteschotel met ei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghettini-groenteschotel met mozzarella en garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept