1 Kabeljauwfilet in stukken van ca. 4 x 4 cm snijden en ze door de bloem halen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In pan met dikke bodem olijfolie verhitten en hierin ca. 2 minuten knoflook goudbruin en knapperig bakken. Knoflook met schuimspaan uit pan halen en apart houden. Stukken vis in hete olie leggen en in ca. 1 minuut aan beide kanten licht goudbruin bakken. Vuur lager zetten en vis ca. 30 minuten op zacht vuur in olie laten stoven, halverwege keren. Pan zo nu en dan heen en weer schudden, zodat vissappen vrijkomen en er een ietwat dikke saus ontstaat. Intussen bieslook en peterselie zeer fijnhakken. Kruiden en knoflook op einde van kooktijd toevoegen en voorzichtig door vis en olie scheppen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper en met gekookte of gebakken aardappels opdienen.
In olijfolie gestoofde kabeljauw met kruiden is een recept van Albert Heijn