1 Ovengrill voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Chilipepertje verkruimelen. Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Tonijnsteaks in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Bouillonblokje in 1 dl kokend water oplossen; bouillon warm houden. In ruime pan met dikke bodem olijfolie verhitten. Ui, knoflook en chilipepertje toevoegen en geheel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Paprika, aardappel en paprikapoeder toevoegen en geheel goed omscheppen. Witte wijn in pan schenken en tomaten uit blik boven pan door zeef wrijven. Visbouillon toevoegen en alles voorzichtig omscheppen. Geheel ca. 30 minuten zachtjes laten stoven tot aardappels gaar zijn; zo nu en dan omscheppen en eventueel nog extra wijn of visbouillon toevoegen als mengsel te droog dreigt te worden. Stukken tonijn aan beide kanten 1 minuut grillen. Gegrilde tonijn ca. 2 minuten meestoven met aardappel-groentemengsel. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnhakken. Gerecht over vier diepe borden verdelen en garneren met peterselie.
Stoofgerecht met tonijn, aardappel en tomaat is een recept van Albert Heijn