1 Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Spoel de mosselen af onder koud stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak de varkenshaas in 8-10 minuten rondom mooi bruin en vanbinnen rosé. Neem de varkenshaas uit de pan en verpak hem in aluminiumfolie om te rusten. Fruit de knoflook 1 minuut in het bakvet zonder hem te laten kleuren. Bak de tomatenblokjes 1 minuut mee en voeg de wijn toe. Leg de mosselen in de pan, maal er royaal verse peper over en kook ze met de deksel op de pan 5-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen uit de pan en laat het vocht 1-2 minuten inkoken. Snijd de varkenshaas in plakjes en schenk het vrijgekomen vocht bij de mosselen. Leg het vlees in 4 diepe borden. Verdeel de mosselen met het mosselvocht erover en bestrooi met de peterselie. Lekker met brood met stukjes olijf.
Varkenshaas met mosselen en knoflook is een recept van Albert Heijn