1 Limoen schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. 1 Eetlepel limoensap sprenkelen over de vis. Ui pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Peper in ringen snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Koriander en munt fijn knippen.
2 Ui, bosui, knoflook, peper, citroengras, koriander en munt door rest van limoensap en 1 eetlepel vissaus scheppen. In koekenpan olie verhitten. Vis in ca. 10 minuten aan weerszijden bakken. Limoenrasp laatste minuut meebakken. Pan van vuur nemen, 1 eetlepel vissaus toevoegen en vis op warme serveerschaal scheppen. Uien-kruidenmengsel erover verdelen. Lekker met noedels of rijst en broccoli.
Reepjes kabeljauw met kruidige uienrelish is een recept van Albert Heijn