Pikant-zure garnalensoep

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het buitenste blad van de sereh. Hak de stengels fijn. Halveer de gemberwortel en snijd in flinterdunne plakjes. Breng in een grote pan de visfond met eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer de sereh, gember, bosui, rode ui, knoflook en limoenrasp erdoor. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Roer de garnalen door de soep en verwarm ca. 1 min. Roer de rode peper, vissaus en 4 el limoensap door de soep. Verdeel over 4 kommen en garneer met de koriander.

Pikant-zure garnalensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse garnalensoep met sherry
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
15 min
Bekijk recept
Romige garnalensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise garnalensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept