1 Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Meng de rode peper in een kom met de kokosmelk, de vissaus en de knoflook. Rasp er de groene schil van de limoen boven. Pers de limoen uit en meng het sap door de marinade. Wentel de drumsticks erdoor en laat 2 uur in de koelkast marineren. Kook de sperziebonen 6 min, giet af en spoel met koud water. Meng de uitgelekte sperziebonen met de ui. Schep het gembersap en de azijn erdoor. Voeg peper en zout toe. Bewaar de sperziebonen in de koelkast. Steek de barbecue aan. Haal de drumsticks uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Leg ze op een ingevet rooster en gril ze in ca. 10 min. rondom bruin. Verplaats de drumsticks naar een minder heet deel of schuif het rooster hoger op de barbecue, en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Laat de drumsticks in ca. 20 minuten gaar worden; keer af en toe. Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de sperziebonen.
Kipdrumsticks met sperziebonen is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam