1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Snipper de rode ui.
2 Roer in een schaal de currypasta los met 1 el olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.
3 Vet de ovenschaal in. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met (vergemalen) peper en zout. Leg ze in de ovenschaal. Schuif de schaal met de vis na 10 min. bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 min. tot hij vanbinnen rosé is.
4 Kook de sperziebonen in een bodem van water met zout beetgaar en spoel ze een paar sec. onder koud stromend water tot de sperziebonen lauwwarm zijn. Schep de bonen om met de rode ui en de sladressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Zalmfilet en curryaardappel uit de oven is een recept van Albert Heijn