Spitskool met kip en sesam

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de sesamzaadjes in een droge pan met antiaanbaklaag in 2 min. goudbruin. Schep ze regelmatig om. Laat ze afkoelen. Snijd de kool in stukjes. Kook de kool 1 min. in ruim water en giet af. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en de gember 1 min. Voeg de sesamolie en de kool toe en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en dek af met een deksel. Snijd de kip in reepjes en meng met de maizena en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een wok of grote hapjespan. Bak de kip in 4 min. al omscheppend gaar. Voeg de oestersaus toe en warm nog even door. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Bestrooi met de bosui. Serveer de kip op de kool en garneer met de sesamzaadjes.

Spitskool met kip en sesam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept