Kippenpoten alla diavola

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de oregano (lichtgroene blaadjes) en de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Meng de olie met het citroensap, de oregano, de salie, het chilipoeder, de rode peper, de sjalotten en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de marinade met de kippenpoten en laat 30 min. afgedekt op een koele plek staan. Schep halverwege om. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en schep de helft van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven. Haal na 20 min. de folie eraf, schep de rest van de marinade erover, zet de oven op 170 °C en laat de kip nog 25-30 min. verder garen. Lekker met een paar partjes citroen.

Kippenpoten alla diavola is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Avvocato della diavola
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Pollo Alla Diavola
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Pikante Kip Met Paprika En Parmezaanse Risotto
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip en cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bastilla met kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenpoten met witlofsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept