1 Snijd de knolselderij in plakken, schil deze en snijd ze in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui en de knolselderij 2-3 minuten. Schep de rijst erdoor en voeg 100 ml fond met zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Smoor de knolselderij afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar, schenk er eventueel nog een beetje water bij. Kook in een steelpan de rest van de fond op hoog vuur in tot nog een derde over is. Snijd de varkenshaas in plakken van 2-3 cm dik en wrijf ze in met zout, peper en de kaneel. Bestrijk de plakjes dun met olijfolie. Kook de spruiten in 8- 10 minuten beetgaar. Rooster de varkenshaas in een hete grillpan in 6-10 minuten mooi bruin vanbuiten en net gaar vanbinnen. Stamp de knolselderij met een stamper of met een staafmixer tot een grove puree. Verwarm de puree nog even tot ze iets dikker is. Schep op 4 warme borden een bergje knolselderijpuree, leg de varkenshaas erop en schep de spruiten ernaast. Schenk er wat jus bij.
Gegrilde varkenshaas met knolselderijpuree is een recept van Albert Heijn