Mini-kiprollade met zongedroogde tomaat

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak 4 grote dubbele lagen folie en leg op elke laag een kipfilet. Vouw de folie dubbel over de kipfilet. Sla met een zwaar voorwerp (bijv. een zware pan) de kipfilets plat. Vouw de bovenste laag folie weer terug en bestrijk elke kipfilet met een dun laagje crèma van zongedroogde tomaten. Bestrooi ze met (versgemalen) peper en leg op elke kipfilet 4 à 5 blaadjes basilicum. Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en haal de laag plasticfolie er onder uit. Steek ze vast met een cocktailprikker. Bewaar de kipfilets gekoeld tot gebruik, max. 24 uur.
  • 2 Laat de kipfilets weer op kamertemperatuur komen. Verhit de olie en bak hierin de kipfilets rondom aan. Voeg de reepjes gedroogde tomaat toe. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en gaar de kipfilets in ongeveer 15 minuten. Snijd de rollade in plakken en verdeel deze over een warm bord. Lekker met spruitjes.

Mini-kiprollade met zongedroogde tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept