1 Trek met een zesteur sliertjes van de citroenschil en pers de vrucht uit. Halveer de courgette in de lengte en snijd met een dunschiller linten van de courgette. Breng de visfond met de helft van de citroenreepjes in een hapjespan aan de kook, doe de courgette erbij en laat 1-2 min. meekoken. Schep de courgette eruit en spoel af onder koud stromend water. Neem de kokende visfond van het vuur, leg de zeewolf erin, doe de deksel erop en pocheer 10-12 min. Klop de eierdooiers los met het citroensap en verwarm au bain-marie. Klop de dooiers met een garde 5-6 min. tot de saus bindt. Haal de kom uit de pan en voeg al kloppend in een straaltje de gesmolten boter erdoor, tot de saus dik en glanzend is. Voeg zout en peper toe. Schep de courgettelinten om met de rucola en verdeel dit over 4 warme borden. Neem de vis uit het vocht, leg hem op het groentemengsel en schenk de citroensaus erover. Bestrooi met de rest van de citroenrasp en wat (versgemalen) peper. Serveer direct. Lekker met aardappelpuree met bosui en boter (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).
Gepocheerde zeewolf is een recept van Albert Heijn