Gevulde pompoen met stoofvlees

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 1 min. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg toe en bak even mee. Schep de tomaat erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer regelmatig. Was de pompoen en snijd met een scherp mes het kapje aan de bovenkant eraf. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 cm vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door deze te vullen met heet water. Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat het mengsel met de deksel schuin op de pan nog 20-30 min. stoven tot de pompoen gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het water uit de pompoen, schep de stoofschotel erin en bestrooi met koriander.

Gevulde pompoen met stoofvlees is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept