1 Maak het vel los van de kip door met je vingers onder het vel te gaan en het voorzichtig van het vlees te trekken. Laat het vel wel zitten. Rasp van 1 mandarijn de schil af. Snijd een andere mandarijn met schil en al in dunne plakken. Meng olie, cognac, mandarijnrasp en zout en peper naar smaak en smeer dit onder het vel van de kip. Verdeel ook de mandarijnplakken en 3 kaneelstokjes eronder en laat 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Stop 3 mandarijnen en 3 kaneelstokjes in de holte van de kip en leg de rest van de mandarijnen opengesneden ernaast in de ovenschaal. Bestrijk het vel van de kip met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Schuif de kip in een braadslee in de oven, draai de temperatuur na 15 minuten naar 175 ºC en rooster de kip nog 45-50 minuten. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het dikste deel van het dijbeen te steken. De kip is gaar als er geen roze vocht meer vrijkomt. Neem de kip uit de oven, verpak hem in aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
Kip met mandarijn en kaneel is een recept van Albert Heijn