1 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de gember zeer fijn. Meng het citroenrasp, de gember, peterselie, knoflook en olie en naar smaak citroensap, peper en zout. Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de aspergetips toe. Giet af en spoel af met koud water. Verwijder met een mesje de lichtgroene vliesjes van de bonen (dubbeldoppen).
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elk stuk zalm met een scherp mes aan de zijkant open tot een envelopje. Bestrijk ze van binnen met in totaal 3 el van het oliemengsel en vul ze met de aspergetips. Bestrooi met peper en zout. Leg in de schaal en bak 8 min. in de oven.
3 Verwarm de tuinbonen met de rest van het oliemengsel in een steelpan. Verdeel de zalm over 4 borden en serveer met de tuinbonen.